Här följer några fler bilder från Svenska Elvägars besök i Almedalen på Gotland, där vi medverkade vid Siemens frukostseminarium om sin elvägsteknik som de kallar eHighway.

Anders Nordqvist, Svenska Elvägar, berättade om elvägsfrågans utveckling i Sverige sista åren och om känslan att få köra en el-lastbil på testbanan utanför Berlin.

Panelen som diskuterade var odelat positiva till att Sverige skulle kunna vara först i världen med elvägar i verklig transport-trafik.
Från vänster: Magnus Henke från Energimyndigheten, Anders Berndtsson från Trafikverket, Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, Jan Erik Sundgren från Volvo, Sara Bengtsson från Scania, Harry Frank från Kungliga Vetenskapsakademien samt moderator Mia Odabas.

Per Ranch, från Projektengagemang och projektledare för elvägsprojektet, fick tillfälle att berätta om den Lokaliseringsutredning vi nu genomför för att hitta en lämplig plats för demosträcka i Sverige och kunde även redogöra för den positiva respons vi fått från åkare på olika platser.

Fem glada elvägsentusiaster framför en strömavtagarförsedd lastbil, det vi jobbat för så länge!
Per Ranch, Harry Frank, Bo Bylund, Johanna Snygg & Anders Nordqvist.


Comments

Name (required)

Email (required)

Webbplats

Speak your mind