eHighway

maj 7, 2012 | Leave a Comment

Siemens har idag presenterat sitt eHighway system.

eHighway är Siemens motsvarighet till det system som vi i Sverige kallar elvägar. Det är det här systemet vi på Svenska Elvägar har jobbat för så länge.  Det arbete vi gjort tillsammans med bland annat Trafikverket och Energimyndigheten gör att Sveriges beslutsfattare har ett bra underlag att utgå ifrån.  Sverige har chansen att bli världsledande, och som första land i världen köra tunga vägransporter utan fossila drivmedel!

 Se filmerna på riktiga el-lastbilar som finns på en anläggning utanför Berlin.

NU är vi igång!!

http://www.mobility.siemens.com/mobility/global/en/interurban-mobility/road-solutions/electric-powered-hgv-traffic-eHighway/Pages/electric-powered-hgv-traffic-eHighway.aspx

 

Svenska Elvägars representanter var i mars på besök i Berlin och provkörde ellastbilarna. Känslan när lastbilen övergår från förbränningsmotor till ren eldrift är sensationell. Förbränningsmotorn stängs av.  Det blir tyst i bilen, men kraften och farten och stark motor finns kvar. 
 Måste upplevas!


Comments

Name (required)

Email (required)

Webbplats

Speak your mind